KOSGEB İŞBİRLİĞİ İLE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı ve KOSGEB arasında bir protokol imzalanmış olup, Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı başlatılacaktır.

KOSGEB’in yeni girişimcilere yönelik olarak sunduğu toplam 50 bin TL geri ödemesiz 100 bin TL geri ödemeli Girişimcilik Desteğinden faydalanmak isteyen katılımcılara yönelik olarak yürütülecek olan eğitim İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Eğitim salonlarında düzenlenecektir.

Eğitimler 19.11.2018–29.11.2018 tarihlerinde, 18.00–22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Eğitime katılım için 18 yaş ve üzeri ve en az ilkokul mezunu  olma şartı aranmaktadır. Toplam 32 saat olan eğitime katılım için başvurular aşağıda yer alan link aracılığı ile on line yapılacaktır. Online başvurusunu tamamlayan adayların İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfına gelerek KOSGEB Girişimcilik Testini doldurması gerekmektedir. Test sonucunda 70 puan ve üzeri alan katılımcılar mülakata davet edilecektir. Katılımcılar yapılacak mülakat sonucu belirlenecektir.

Mülakatta adayların girişim için oluşturdukları iş fikri ve işi gerçekleştirmek için gerekli alt yapıları değerlendirilecektir. Yapılacak mülakatlar sonunda belirlenecek 30 kişi eğitime katılmaya hak kazanacaktır, eğitime katılım ücretsiz olup sertifikaya hak kazanmak için derslere % 80 oranında devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Eğitime katılmak isteyen adayların aşağıda yer alan linkten başvuru formunu doldurması ve Girişimcilik Testini tamamlaması gerekmektedir. Testin doldurulması için şahsen başvuru gerekmektedir. Son başvuru tarihi, 8 Kasım 2018 saat 16:30 olarak belirlenmiştir.

Bununla birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvurularının elektronik ortamda e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapılarak KOSGEB Bilgi Sistemi üzerinden en geç 13 Kasım 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Girişimcilik Testinden 70 puan ve üzeri alan adaylar, görüşmeye e-posta yolu ile çağrılacaktır. Mülakat sonuçları internet sitemizde yayınlanacaktır. Adaylara test ve mülakat sonuçları hakkında telefonla bilgilendirme yapılmayacaktır.

Eğitimler aşağıdaki tarih ve saatlerde gerçekleşecektir.

Konusu Tarihi Süresi (Ders saati)
Girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri 19.11.2018 4 saat
Girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri 20.11.2018 4 saat
İşletme Kavramı, İşletme Fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar 21.11.2018 4 saat
İşletme Kavramı, İşletme Fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar 22.11.2018 4 saat
İş Planı kavramı ve önemi(Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) 26.11.2018 4 saat
İş Planı kavramı ve önemi(Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) 27.11.2018 4 saat
İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları 28.11.2018 4 saat
İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları 29.11.2018 4 saat
  TOPLAM 32 saat

Başvuru Formu için Link: goo.gl/19au45

—————————————————————————–

ÖZET BİLGİ- YAPILMASI GEREKENLER

1. İlgili link aracılığı ile internetten on-line olarak başvuru formu doldurulması goo.gl/19au45
  2. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvurularının elektronik ortamda e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapılarak KOSGEB Bilgi Sistemi üzerinden en geç 13 Kasım 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İzlenmesi gereken adımlar şöyledir:
  • kosgeb.gov.tr adresinden “KOBİ/ Girişimci Giriş” butonuna tıklayarak “e-Hizmetler” sayfasına giriş yapılması,
  • Gelen sayfada ilk önce “Tüm Hizmetleri” göster daha sonra “Uygulamalı Girişimci Eğitimi” butonuna basılması,
  • Sistemin turkiye.gov.tr adresine yönlendirmesi sonucunda T.C.Kimlik No ve E-Devlet şifreniz ile “Sisteme Giriş Yap” butonuna basarak işleme devam edilmesi,
  • e-Devlet sayfası üzerinden giriş yapılarak istenilen bilgilerin girişinin yapılması
  1. İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfına şahsen müracaat edilerek 25 soruluk Girişimcilik Testinin çözülmesi (Başvuru formu doldurulduktan sonra herhangi bir onay ya da randevu almadan, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfına gelerek testin çözülmesi gerekmektedir. 09:00-17:30 saatleri arasında test gerçekleştirilebilir. 8 Kasım 2018 tarihinde saat 16:30’a kadar test alınabilecektir.

Adres: İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, Cumhuriyet Bulvarı No: 120 Pasaport İzmir (İzmir Ticaret Odası kara tarafındaki bina 4. Kat)

1. Girişimcilik testinden 70 puan ve üzeri alan adaylara 9 Kasım 2018 tarihinde mail ile mülakat randevu saatleri bildirilecektir. Aynı zamanda internet sitemizde de yayınlanacak olan liste için telefonla bilgilendirme yapılmayacaktır.
  2. Yüz yüze ve yaklaşık 10 dakika sürecek olan mülakatlar 12-13 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Görüşmelerde iş fikrinin kısaca anlatılması istenecek ve aşağıdaki puanlama tablosu doğrultusunda değerlendirme yapılacaktır. Bildirilen mülakat saatinin değiştirilmesi mümkün olmayacaktır. Mülakata katılamayacak olan adayların mail ile bilgi vermesi beklenmektedir.
A- İŞ FİKRİ (100PUAN)
a. İŞ FİKRİNİN /ÜRETİLECEK ÜRÜNÜN ORJİNALLİĞİ /

İNOVASYON ÖZELLİKLERİ TAŞIMASI (20 puan)

b. YAPILACAK İŞLE İLGİLİ KİŞİSEL BİLGİ BİRİKİMİ (20 Puan)
c. PAZAR ARAŞTIRMASININ TUTARLILIĞI, LOKASYONUN İYİ YAPILMIŞ OLMASI, MÜŞTERİ KİTLESİNİN İYİ BELİRLENMİŞ OLMASI (20 Puan)
d. ÜRETİMİN/HİZMETİN PLANLANMASI (20 Puan)
e. PAZARLAMA PLANI /DAĞITIM ŞEKLİ/MÜŞTERİYE ULAŞMA (20 Puan)

1. Başvuran adaylar arasından 30 kişi kursa katılabilecektir. Sonuçlar internet sitemizde 16.11.2018 tarihinde yayınlanacaktır. Ayrıca sadece kazanan adaylara mail ile bilgilendirme yapılacaktır. Adaylar telefonla bilgilendirilmeyeceklerdir.
  2. Kazanan adaylar kendilerine bildirilecek program çerçevesinde 19.11.2018-29.11.2018 tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda gerçekleştirilecek Girişimcilik Eğitimine ücretsiz olarak katılacaktır. Kursa %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır.
  3. Kursumuza devam zorunluluğunu yerine getiren ve başarı ile mezun olan adaylar, KOSGEB, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı onaylı sertifika alarak KOSGEB Girişimcilik Desteğine başvurmaya hak kazanacaktır.
  4. KOSGEB’e Girişimcilik Desteği için nasıl başvurulacağı ve kursu bitirdikten sonra gerçekleşecek aşamalar için kursumuz esnasında bilgilendirme yapılacaktır.

İLGİLİ:

İlke USLU