VAKFIMIZ DÜZENLEDİĞİ RESEPSİYON İLE 2018’İ KARŞILADI

İzmir Ekonomi Üniversitesinin (İEÜ) kurucusu olan 29 yılı geride bırakan Vakfımız, mütevelli heyet üyelerimiz ile yeni yıl balosunu gerçekleştirdi. İTO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Ekrem Demirtaş, 18 ay sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hastanesinin hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

Vakfımız Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın ev sahipliğinde İzmir Ticaret Odası yeni hizmet binasında düzenlenen resepsiyonumuzda üyelerimiz, danslar, şarkılar eşliğinde birlik, beraberlik ve mutluluk dilekleriyle eğlendi. Başkanımız Demirtaş ile yönetim kurulu üyelerimiz, yeni yıl pastasını kesti. Resepsiyona, İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı mütevelli heyet üyeleri ve eşleri ile konuklar katıldı.

“Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında”

Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, vakfı 1988 yılında 38 vakıf üyesi ve İzmir Ticaret Odası’yla birlikte kurduklarını belirterek, “Vakfımızın kurucuları 39 kişi, kurucularımızdan artık 17’si aramızda değil. İzmir Ticaret Odası olmasaydı, vakfımız olmazdı. 1988 yılında 38 vakıf üyesi ve İzmir Ticaret Odasıyla birlikte kurulan vakfımız İzmir Ticaret Odasının üyelerinin vakfıdır. Türkiye’nin ender örnek vakıflardan bir tanesidir. Eseri de İzmir Ekonomi Üniversitesidir. Türkiye’nin en başarılısı olan üniversitemiz, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında, Doğu Avrupa ve Orta Asya’daki ilk 200 üniversite içerisinde” diye konuştu.

“18 ay sonra hastanemiz hizmette olacak”

Eğitimde zirve yapıldığını, sağlıkta da başarıdan başarıya koşacaklarını vurgulayan Başkanımız Demirtaş, hastane inşaatının sürdüğünü, 18 ay sonra başta vakıf üyelerine olmak üzere hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Başkanımız Demirtaş, “18 ay sonra kapıda karşılanıp tüm tedavinizi olacağınız hastanemiz olacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hastanesi size hizmet vermeye başlayacak. Uzun yıllar İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hastanesi desteğiyle birlikte olacağız. Güzel bir 2018 yılı diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Kahramanımızsınız”

Üyelerimiz, İEÜ Latin Dans Kulübünün performanslarını izledi. İEÜ Halk Dansları Kulübü, Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi, Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kıbrıslı ile İEÜ Tanıtm ve Kurumsal Pazarlama İletişim Müdürü Emel Akçay Uzun’un yazıp yönettiği ’Kahramanlık Her Yerde Olabilmektir’ isimli gösterileriyle izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Gösterinin sonunda İEÜ Öğrencileri ve Mezunları, Başkanımıza, “İzmir’e, ülkemize ve gençlere katkınız büyük. Kahramanımızsınız” diyerek İEÜ Öğretim Üyesi Dr. Jovita Sakalauskaite’nin tasarladığı plaketi verdi. İEÜ öğrencileri ve mezunları, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Rebii Akdurak’a öğrenci kulüplerine verdiği destekleri için zeybek başlığı hediye etti.