Süleyman Taştekin Semt Polikliniği

Hayırsever üyemiz Süleyman Taştekin’ in büyük katkıları ile İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 1994 yılında kurulan  “İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Süleyman Taştekin Semt Polikliniği” vakfımızca 2005 yılında yenilenerek halkımızın hizmetine açılmıştır.

Polikliniğimiz, 3. basamak sağlık hizmeti veren İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak Eşrefpaşa semtinde hastalara ayaktan tanı ve tedavi hizmeti sunan bir sağlık kuruluşudur. Tüm hekim ve hemşire kadrosu hastanece karşılanmaktadır.

2011 yılında semt polikliniğimizde yaklaşık 90.000 hastaya bakılmıştır. Günlük ise ortalama 400 hastaya ayaktan teşhis ve tedavi hizmeti verilmektedir. Polikliniğimizde; Göğüs Hastalıkları, Üroloji, KBB (Kulak-Burun-Boğaz), Dâhiliye, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Göz, Fizik Tedavi, Nöroloji, Dermatoloji, Ağız ve Diş Hastalıkları, İntaniye dallarında uzman hekimler tarafından sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Ayrıca diş hastalıkları ve tedavi polikliniğimizde 2 diş hekimi tarafından diş muayenesi, tedavisi ve protez hizmeti verilmektedir.

Polikliniğimizde, 11 uzman doktor, 2 diş hekimi, 5 hemşire, 2 laborant, 2 röntgen, 1 diş teknisyeni kadrosunun dâhil olduğu yaklaşık 33 kişi ile hizmet verilmektedir.

Göğüs hastalıkları muayenesi sonucu doktorun uygun gördüğü hallerde solunum fonksiyon testi uygulanmaktadır.

Hekimler tarafından istenildiğinde elektrokardiyografi (EKG) çekimi yapılmaktadır.

100.m Ap. Konvensiyonel röntgen cihazı ile çekilen direkt grafileri CR yöntemi ile banyo yapılarak dijital radyolojik filmler elde edilmektedir.

Hekimler tarafından gerekli görülen kan tetkikleri laboratuarımız tarafından saat 11.00 kadar alınıp, taşıma sistemi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilmekte olup sonuçlar hastalara polikliniğimizden verilmektedir.

SGK Kurumuna tabi olan SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, 18 yas altı, Gazi, Ücretli, diğer SGK kurumlarının 657, 4/C, 4/B resmi evraklı hastaların yurt dışı SSK hastalarının tedavisi yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan merkezi hastane randevu sistemi (MHRS) Polikliniğimizde de uygulanmaktadır.

Polikliniğimiz hekimleri tarafından istenen (Ultrason, Bilgisayarlı Tomografi, Kemik Dansitometresi, MR, Patoloji, Nükleer Tip, Odyometre) gibi ileri tetkik gerektiren hastalar için İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden randevu alınarak gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır.